Firm Architekten has extended a gabled farmhouse in Bezau, Austria, with a matching structure clad in timber louvres that double as shutters.

Raised on a smaller white-plastered podium, Property Wünster faces out towards dramatic views of mountains.

The Property Wünster extension sits alongside the original shingle-walled farmhouse constructing, united by a pitched roof that extends across them each.

In a modern take on the regular shutters of the farmhouse, the upper level of the extension capabilities panels of timber louvres that can swing upwards.

House Wüstner by Firm

These shutters entirely open the bedrooms to sunlight and views, whilst shading them from the direct southern sunlight.

“The shutters filter the light and produce breathtaking panoramic views of the mountains,” stated the architecture studio.

“The balcony becomes an extension of the interior”.

House Wüstner by Firm

When closed, the only openings in the south facade are a significant set of windows in the combined living, kitchen and dining location. A significant window to the west also brings evening light into the dining location.

Read Also:  OJT completes sculptural reasonably priced housing in New Orleans
House Wüstner by Firm

Occupying the web site of a former steady that abutted the original property, Firm Architekten’s design and style continues the roofline and pedestal of the current constructing, whilst clearly defining the facade of the modern addition.

“Formally, the current and the new constructing really should seem as a single constructing,” stated the architecture studio.

“This is carried out with the continuous roof and an instant pedestal.”

House Wüstner by Firm

As the roof tends to make the old and new components of the constructing seem complete, the two halves are delineated by their distinct facades.

They function as separate units, every with its personal entrance and separated by an interior wall.

House Wüstner by Firm

At the entrance of the extension, a 3-storey staircase connects all levels of the constructing.

Read Also:  The Cooper Union catalogues architecture student function more than the decades

Bedrooms occupy the leading floor, with living and dining under. There is also a sauna at the lowest level, opening onto a smaller outside location sheltered by the hillside.

House Wüstner by Firm

The interior finishes are exposed concrete and silver fir, generating generous, light-filled spaces that all maximise views out towards the mountains.

Several rural Austrian farmhouses have confirmed ripe for extension. In Poor Leonfelden, Hammerschmid Paul Seebacher Architekten not too long ago added a rough-sawn spruce and cement extension to a regular barn.

Photography is by Adolf Bereuter.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here