A spiral staircase produced of concrete rises via the centre of an open-strategy workplace made by architecture studio Hildebrand in Steinhausen, Switzerland.

Winding its way up the building’s 4 levels, the staircase ends with a huge elliptical skylight that brings light into the centre of every single floor.

Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand
Photo is by Erica Overmeer

Hildebrand made the headquarters for Hapimag, a Swiss vacation business. As nicely as giving access, this stairway was made to double as an informal gathering space for the workplace workers.

“The atrium and the sculptural ramp generate open and playful spaces for meetings and communication, encouraging the informal exchange amongst all workers across hierarchical boundaries,” mentioned the architecture studio.

Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand

Hapimag’s headquarters has a easy plan with polished concrete columns supporting every single floor, which have been left open to be as versatile as attainable.

Read Also:  Foster + Partners completes Apple Marunouchi in central Tokyo

“The creating delivers flexibility which permits the business to fluidly adjust and adapt to future developments in the continuously altering planet of workplace structures,” mentioned the architecture studio.

Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand

Two bigger concrete cores home stairs and lifts, and some smaller sized regions have been sectioned off from the open strategy floors.

Timber frames with glazed walls generate quiet meeting and workspaces that afford privacy with out breaking up the open impact.

Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand

All other interior finishes have been left easy or exposed. For the ceilings, white timber slats cover the concrete floor plate above, and the concrete of the cores has also been left unfinished.

At ground floor level, a datum of wooden slats runs along the interior walls, and continues up the inside the the central concrete staircase.

Read Also:  Refurbished Undercroft skatepark reopens beneath Southbank Centre
Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand

The complete creating is wrapped in glass. At the centre of every single floor plate a run of white timber planks gives sun-shading, protruding from the best to grow to be a balustrade for a roof terrace produced by the set-back best floor.

A flat concrete roof overhangs a smaller sized workplace space at the best floor. This gives an region of shade for the surrounding terrace, which overlooks a landscaped garden adjacent to the new creating.

Hapimag headquarters in Steinhausen, Switzerland by Hildebrand
Photo courtesy of Hildebrand

Versatile, open-strategy spaces are well-known in modern in workplace layouts, with architects in search of new methods to generate varying degrees of privacy for them.

In Copenhagen, Spacon &amp X made workspaces with adaptable partitions, and Space Encounters’ made an workplace in Utrecht exactly where planted partitions give workers some privacy.

Photography is by Roman Keller unless otherwise stated.

Read Also:  Operable Interactive Village Hut opens based on the temperature

Project credits:

Client: Hapimag
Common planner consortium: Hildebrand, Ghisleni Companion
Architecture: Hildebrand
Project leader: Pascal Ryser, Stefan Roovers, Marion Ott, Stephan Dietrich
Project group: Thomas Hildebrand, Daniel Sasama, Isabelle Schulz, Robin Bollschweiler, Dominik Keller, Nora Klinger, Yuichi Kodai, Claudia Maggi, Mikel Martínez Múgica, Kosaku Matsumoto, Michael Stünzi, Geng Tian, Simon Würgler
Building management: Ghisleni Companion
Civil engineer: Ferrari Gartmann
Electric engineer: Hefti Hess Martignoni
HVAC engineer: Hans Abicht
Acoustics and creating physics: Gartenmann Engineering
Fire protection planners: Hefti Hess Martignoni, Braun Brandsicherheit
Facade arranging: Reba Fassadentechnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here