Gloucestershire-primarily based Eastabrook Architects has completed an extension to a 19th century stone cottage in Upper Swell, a village in the Cotswolds, UK.

Constructed for a director of the practice who has lived in the cottage for 20 years, the extension gives a great deal-necessary further space for a bigger kitchen and dining location, as properly as an further bedroom and shower area on a mezzanine above.

Corrugated metal extension by Eastabrook Architects

Clad totally in corrugated metal panels, the extension was developed to reference the agricultural character standard of buildings in the location – in specific sheds.

The extension matches the original cottage’s orientation, but sits slightly back, deferring to the stone creating. Its grey colour was also selected as a suggests of minimising the visual effect of the creating on the surrounding countryside.

Corrugated metal extension by Eastabrook Architects

Huge openings make the most of views out onto an adjacent paddock, bought by the owners some years ago but complicated to see by way of the original cottage’s tiny windows.

Read Also:  M-Rad styles accessible tiny cabin for California campground

“The idea was to give the impression of a cost-free-standing agricultural creating,” Andy Lucas, director at Eastabrook and owner of the cottage told Dezeen.

Interiors of Eastabrook Architects's corrugated metal house extension

The corrugated material had the added advantage of assisting the project accomplish organizing consent speedily with out any alterations. A easy, glazed flat roof hyperlink connects the new structure to the original cottage, supplying views by way of to the garden at the rear of the home.

Internally, the extension is a easy double-height volume with a tiny mezzanine above. Finishes have been developed to once again reflect an agricultural character, applying epoxy floor paint, corrugated metal on the mezzanine balcony and industrial pendant light fittings.

Interiors of Eastabrook Architects's corrugated metal house extension

“The interior of the creating was deliberately left minimal to reflect the easy look of a barn,” stated Lucas. “We wanted to supply a contrast to the 19th century stone farm workers cottage.”

Read Also:  Jendretzki Style proposes Rat Island eco-retreat for New York City

The structure utilizes timber structural insulated panels (SIPS), with a single steel beam employed to assistance the mezzanine level, which has also been left exposed.

Interiors of Eastabrook Architects's corrugated metal house extension

The corrugated cladding has a life span of at least 30 years with out needing to be repainted, and can be recycled if the structure is dismantled in future.

“The entire structure was erected in two days, resulting in substantial price savings,” stated Lucas. “The creating is also hugely insulated, resulting in reduce heating charges.”

Eastabrook Architects has completed many modern extensions to historic buildings including an extension to a Grade II listed home completed with Jonathan Tuckey Style.

Photography is by Charlie Birchmore

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here