Fuses Viader Arquitectes has transformed a 19th-century fortress close to the Spanish city of Girona into a museum and hotel complicated featuring concrete, glass and weathered-steel.

The former fortress of Sant Julià de Ramis was deserted just before its new owners, the Barcelona-primarily based D’or Joiers jewellery corporation, commissioned Fuses Viader Arquitectes to oversee its renovation.

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

Positioned in the village of Sant Julià de Ramis, to the north of Girona, the fortress now consists of the D’or Museum. In addition to the cultural facility, the complicated consists of a hotel, two restaurants, an auditorium and artists’ studios.

The constructing requires benefit of the fortification’s hilltop web-site, which commands panoramic views of the surrounding countryside.

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

A lot of of the current vaulted spaces are partly submerged in the mountain and connected by a series of tunnels. These rooms are enclosed by thick walls produced from strong stone, which the architects endeavoured to retain and incorporate into the updated scheme.

Read Also:  Johan Sundberg adds concrete Andrum spa to 16th century Swedish estate

In locations requiring added structural assistance or new constructing function, reinforced concrete and a palette of complementary components was utilised to retain a sense of consistency in between the old and new components of the complicated.

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

“Becoming a project that combines restoration and new building, there are two standard constructing options,” explained Fuses Viader Arquitectes.

“The prominent a single keeps the austere fortress spirit of the current castle, with half-buried walls and green roof covered with soil and vegetation”, the studio added.

“This idea is complemented in specific locations with glass-walled buildings with lightweight facades and roofs produced out of Corten steel.”

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

The mainly subterranean spaces on the reduce level accommodate the museum, which is entered by way of a steel-lined portal set into the stone walls.

Read Also:  Steven Chilton Architects designs Wuxi Present Theatre with white columns and golden cover

The museum’s lobby gives access to a variety of spaces like workshops, a cafe, and a domed auditorium with an oculus set into its reinforced-concrete ceiling.

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

Stairs lead up from the lobby to the primary exhibition spaces, which are accessed from a series of arcades and vaulted corridors.

At the top rated of the constructing is the fort’s former stronghold, exactly where explosives had been after stored. This region now accommodates the hotel, with its meeting space, pool, spa, private garage and 15 rooms.

Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

In addition to respecting the architectural heritage of the original fort, the constructing seeks to merge with the landscape and is largely topped with turfed roofs that kind a series of green terraces when viewed from above.

Curving concrete volumes set on top rated of the current stone walls wrap about a secluded garden and swimming pool. The uppermost floor consists of quite a few suites alongside a restaurant headed by 3 Michelin-starred chef Jordi Cruz.

Read Also:  Arqhe Studio styles white marble mikveh for Mexico City's Orthodox Jewish neighborhood
Sant Julià de Ramis fortress by Fuses Viader Arquitectes

This style by Joe Shih Architects and Riken Yamamoto &amp Field Shop for a museum in Taoyuan, Taiwan also functions sloped green roofs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here