Vo Trong Nghia Architects has completed a series of six triangular concrete pavilions connected by a low block of workplace spaces for Vietnamese telecommunications group Viettel.

Ho-Chi Minh City-primarily based Vo Trong Nghia Architects arranged the large concrete pavilions, which have V-shaped sections, in to a zigzag formation. The tall concrete slabs are connected by a single-storey workplace block.

The developing has been created to present a higher wall to the nearby city and the southern sun, but open out with planted roof terraces to an adjacent lake and green spaces to the north.

“The walls produce an open book shape, filled with nature,” explained Vo Trong Nghia Architects, “permitting individuals to loosen up and concentrate”.

“The higher V-shaped walls are created to reduce out harsh sunlight, as effectively as present a robust, impressive facade to guests.”

Read Also:  Zhuhai National Park Gateway by West-Line Studio is entrance to park
Viettel Offsite Studio by Vo Trong Nghia Architects

Situated 20 miles from from Hanoi in the Thạch Thất district , the new complicated sits at the edge of the Viettel Academy Educational Centre, which was also created by Vo Trong Nghia Architects.

The developing homes facilities to train the company’s new engineers.

Viettel Offsite Studio by Vo Trong Nghia Architects

The spaces are created to be a retreat from the cities that several workers will be utilised to, offering a space for off-web-site meetings and “boot camps” surrounded by green landscape.

Vo Trong Nghia Architects’ design and style aims to relate interior spaces straight to the exterior, with glazed meeting rooms accessed through gaps made among the higher concrete walls.

These concrete slabs produce sheltered, sky-lit internal courtyards or vibrant, north-facing external terraces potted with trees.

Viettel Offsite Studio by Vo Trong Nghia Architects

Patterns of smaller square openings in these V-shaped walls let some direct sunlight onto the garden terraces, and slices out of their points – which face straight south – let a controlled quantity of light onto roof gardens and into the double-height lobby of the central pavilion.

Read Also:  Striking Airline Terminals That Inspire Travel

Beneath the higher concrete walls is a low-level block connecting every single distinct kind, weaving among every single pavilion and offering access up to the gardens above.

Viettel Offsite Studio by Vo Trong Nghia Architects

To the south, this low block is fronted with an arcade shaded by concrete columns, and to the north the meeting rooms themselves overlook the lake with complete-height glazing, with big meeting tables mirroring the shape of the developing itself.

Stairs give access to among the diverse levels of terrace, the highest being  with these overlooking the lake featuring a stepped profile.

Viettel Offsite Studio by Vo Trong Nghia Architects

Vo Trong Nghia established his studio in 2006. It frequently pushes nature to the forefront of its schemes, with the current Ha Residence featuring living spaces linked by garden terraces, and a rammed earth property close to Hanoi designed with a roof covered in fruit trees.

Read Also:  "We're not telling people today what to do" says Thomas Heatherwick

Photography is by Vo Trong Nghia Architects / Hiroyuki Oki


Project credits:

Architect firm: VTN Architects (Vo Trong Nghia Architects)
Principal architect: Vo Trong Nghia
Style group: Marek Obtulovic, Nguyen Van Thu
Supervision: Nguyen Hoang Son, Doan Huu Chinh
Client: Viettel Corporation
Contractor: Delta Corp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here